whatsapp: 06-48269155 info@innature-walksandtalks.nl

 Bosbaden of Shinrin Yoku

“Nature itself is the best physician”

Hippocrates

Wat is bosbaden of Shinrin Yoku?

Bosbaden, bostherapie of Shinrin Yoku is een beproefde methode tot stressverlaging, die in Japan is ontstaan en nu langzamerhand in het westen steeds meer bekendheid krijgt. Tijdens de sessie Bosbaden gaan we in een kleine groep van maximaal 6 personen het bos in en zal ik, als  gecertificeerde gids,  jullie begeleiden. De wandeling duurt 2,5 á 3 uur en wordt afgesloten met een theeceremonie in het bos. Het tempo is erg laag. We lopen hoogstens 3 kilometer. Het gaat juist om het vertragen van je dagelijkse ritme. Bij een bosbadsessie wordt er minimaal gepraat en dompel je jezelf onder in de atmosfeer van het bos. Al je zintuigen worden geprikkeld door de uitnodigingen en eenvoudige oefeningen die je krijgt.

Beter dan er veel over te praten, is om het te ervaren! Alleen dan kan je weten wat het inhoudt. Je bent van harte welkom eens mee te doen met deze bijzondere en helende ervaring.

Info

De Bosbadsessies worden gekoppeld aan de Keltische jaarfeesten. Ze zijn geörganiseerd rondom de data waarop die feesten nog steeds gevierd worden. De eerste van het jaar is rond 1 februari en heet Imbolc. Daarna volgen Ostara, Beltane, Litha of zomerzonnewende, Lughnasadh, Maban, Samhain en als laatste Yule ofwel winterzonnewende.

Groepsgrootte:  max 6 deelnemers

Wanneer:   21 maart,  1 mei,  21 juni,  7 augustus,  21 september,  30 oktober,  21 december

Kijk voor de actuele tijden in de agenda!

Je kunt ook een aparte aanvraag doen voor een bosbadsessie. Stuur me een berichtje!

Duur:  ongeveer 2,5  tot 3 u

Waar: Boswachterij Westerschouwen

LETOP: er zitten wat steile stukken in de wandeling en de paden zijn meestal onverhard. Niet geschikt dus voor als je moeilijk loopt of niet kunt klimmen.

Kosten:  25€ pp.  Je plek is definitief na betaling.  Na aanmelding via whatsapp of e-mail ontvang je een betaalverzoek.

Aanmelden:  stuur een appje naar 06-48269155 of een mail naar info@innature-walksandtalks.nl

 

Wil je ook een keer een bosbad ervaren? Meld je dan aan via de mail of Whatsapp. Je krijgt dan via de verdere details toegestuurd. Of stel je vragen, als je het nog niet zeker weet en eerst meer informatie wilt. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

© 2021  InNature Walks & Talks